06 20 471 1030 ooravecz@gmail.com

Amikor jógát tanítok, amellett, amit megtanultam, egy kicsit a saját történetem is továbbadom. Amikor futok, abban is benne van az, hol tartok most magammal és a világgal: megmérettetésre vágyom épp, vagy inkább kikapcsolódásra. Mint coach, nem tanácsot adok. Ha érdekli az ügyfelet, vagy úgy érzem, hogy támogatást jelenthetnek a tapasztalataim, mesélek az életemről. Ennek ellenére az én megoldásom egy-egy helyzetben valószínűleg nem ugyanaz, mint az övé. Mitől függhet egy-egy ilyen megoldás? A személyiségünk biztosan meghatározó abban, hogyan látjuk a világot.

Sokféle személyiségmodell létezik. A DISC modellt egy egyszerű és hatékony eszköznek tartom ahhoz, hogy megismerjük magunkat, erősségeinkkel és nehézségeinkkel együtt. Arra is alkalmas, hogy felismerjük mások személyiségét és azt is, kivel jövünk ki könnyebben, vagy éppen nehezebben. És miután felismerjük, dönthetünk úgy, hogy figyelembe vesszük a másik fél személyiségét, hozzá igazítjuk a kommunikációnkat, miközben együtt dolgozunk, vagy sportolunk. Ez itt a DISC modell röviden (a DISC szó a négy alaptípus angol nevének rövidítése):

Hogyan indulj el, ha be akarod sorolni magad? Először is, a DISC megkülönböztet természetes és felvett stílust. Előbbit főként családunk, barátaink körében, tehát biztonságosabb környezetben, utóbbit például a munkahelyen használjuk. Lehet, hogy a kettő között jelentős a különbség, de az is, hogy nem. Mielőtt elgondolkodsz a profilodon, érdemes eldönteni, munkahelyi, vagy magánéleti szempontból szemléled azt. Másrészt, a személyiség időben változhat. Ez össze is függ az előző gondolattal. Ha például vezető leszel a munkahelyeden, valószínűleg részben más tulajdonságokra lesz szükséged, mint korábban. Ha motivált vagy a változásra és ezt környezeted lehetővé teszi, idővel a DISC profilod is változik. Ugyanez akkor is megtörténhet, ha változik az élethelyzeted.

Látható, hogy a DISC két fő tengely alapján sorolja be a személyiségtípusokat. A tengelyek egyike a kapcsolat-, illetve feladatorientáció. Ez azt határozza meg, hogyan viszonyulsz egy-egy felmerülő helyzethez, problémához. Inkább a feladat megoldása fontos? Vagy az, hogy – akár a minél korábbi, vagy hatékonyabb megoldás rovására is – megőrizd a jó kapcsolatot, odafigyelve azokra, akikkel együtt vagy a helyzetben? A másik tengelyen az introvertáltságot, illetve extrovertáltságot találod. Egyedül, magadba mélyedve, esetleg 2-3 fős csoportban szeretsz tevékenykedni? Vagy megőrjít a magány és jobban szeretsz nagy csapatban dolgozni, esetleg irányítani?

A DISC profilodról valószínűleg már akkor sejtesz valamit, amikor a fenti összefoglaló ábrát szemügyre veszed. Segítségül kitölthetsz ehhez kérdőívet is. Léteznek a netről letölthető, egyszerű kérdőívek, de szakemberek által fejlesztett és validált változat is, amelynek eredményéről többoldalas kiértékelést kapsz. Akárhogyan közelítjük meg, a tapasztalat azt mutatja, hogy az “egyszínű” emberek aránya nem túl gyakori (csak néhány %). Valószínűbb, hogy két, vagy három szín együttesen határozza meg a profilodat. És, hogy mi köze ennek a jógához? Vagy a futáshoz? Az, hogy a személyiséggel összefügg, hogyan állsz a sporthoz, az edzéshez, a versenyekhez, és az is, mi fog meg a jógában.

 

 

Miért lehet jó erről gondolkozni? Például azért, mert megkönnyíti saját magunk elviselését, amikor a dolgok nehezen mennek :-). Mondjuk, ha tudom magamról, hogy fontos előre megterveznem a következő versenyemhez vezető út minden részletét, akkor akárhogyan is buzdítanak a futótársaim, hogy jövő héten fussak velük egy spontán maratont, nem fogom megtenni, akkor sem, ha esetleg nehéz erre nemet mondanom, mert attól tartok, nem fognak többet magukkal hívni. Ilyenkor tudom a saját elképzeléseimet képviselni és még az is lehet, hogy valaki ezek után inkább becsatlakozna valamelyik edzésembe.

A DISC ismerete támogatja a kapcsolatot másokkal is és így könnyedebb életet élhetünk. Emlékszem, próbáltam úgy dolgozni egyik munkahelyemen, hogy mindenképpen megpróbáltam megértetni és elfogadtatni a kollégámmal a racionális gondolatmenetemet, miközben ő gondolkozni sem tudott, mert elborították az aggodalmas érzések. Inkább arra lett volna szüksége, hogy leüljek mellé a teával és meghallgassam, hogyan érzi magát, mielőtt a feladatunk megoldására térnénk.

A DISC-ről szóló sorozatomban meg fogom vizsgálni a különféle személyiségeket működés, kapcsolatok, sport és jóga szempontból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvasnivaló: Nagybányai Nagy Olivér, Pongor Orsolya, Hadarics Márton: DISC – A mindennapi kommunikáció és viselkedés titka, Z-Press kiadó, 2018. (harmadik kiadás)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This