06 20 471 1030 ooravecz@gmail.com

Ha szinte tökéletességre törekvően szeretsz a részletekkel bíbelődni egy-egy feladat-, vagy élethelyzet megoldása során, élvezed, hogy elemzed a tényeket és furcsállod, hogy egyesek miért képesek gondolkodás nélkül fejest ugrani valami új dologba, a DISC profilodban jó eséllyel jelentős a C, azaz szabálykövető (angolul: Conscient) stílus, a „kék szín” aránya. Mit jelent ez a mindennapokban?

A „kékek” bizony rendezettek. Lépésről lépésre, stabil, megfontolt tempóban szeretnek előrehaladni. Nagyra értékelik az elmélyült szakmai tudást, pontosságot. Inkább visszahúzódóak, lassabb, nyugodtabb beszédtempó jellemzi őket.

Mivel szeretnek rendszerben gondolkozni, jógában az Iyengar, vagy ashtanga stílus passzolhat hozzájuk. Az előbbi részletekbe menő alapossággal építi fel az ászanákat és eszközöket használ a tökéletes hatás érdekében. Az utóbbi a hét (szinte) minden napján kötött sorozatot gyakorol, így teremti meg a lehetőséget az egyre pontosabb, elmélyültebb gyakorláshoz. Ha pedig nincs ilyen stílust oktató tanár a közelükben, akkor is értékelik, ha az órán részletes magyarázatot kapnak.

Egy „kék” futó jó eséllyel fél-egy évre felépített edzéstervvel, célokkal rendelkezik, amelyeket részcélokra, lépésekre bont és hétről hétre kitartóan végre is hajt. Akár edzővel, akár nélküle dolgozik, törekszik arra, hogy megértse az edzéselméleti hátteret. Ők azok, akik versenyek előtt több nappal posztolják a Facebookra gondosan összeállított ruházatukat, frissítőjüket, részidő-táblázatukat.

A „kékek” értékelik a tényeket és a szaktudást, szeretnek és tudnak is az edzéstervezésről beszélgetni. Akár felkészülési tanácsadónak is alkalmasak, sőt, együtt-futás esetén precíz tempóválasztásukkal segítik futópartnerük versenyzését menet közben. Könnyen eligazodnak a futó applikációk, a pulzus- és távolságmérés, a technikai ruházat és a cipőtesztek birodalmában.

Ha más a stílusod, akár idegesítőnek is láthatod megfontolt tempójukat és azt gondolhatod, hogy unalmasak, semmi mondanivalójuk, hiszen a közösségi futás utáni lazuláskor gyakran a csapat peremén ácsorognak. Bizalmuk elnyeréséhez érdemes lassan, kis lépésekkel haladni. Idővel észre fogod venni, hogy amellett, hogy okosak, humoruk is van. Kiderül, hogy utánanéznek azoknak a futással kapcsolatos részletkérdéseknek is, amire sosem fogod rávenni magad – és szívesen meg is osztják, mit találtak.

Share This