06 20 471 1030 ooravecz@gmail.com

Amikor egy ismerősöm megtudja, hogy coach vagyok, rendszerint megkérdezi, mi is az. Néha olyan is előfordul, hogy rögtön elkezdi mondani azt, ami foglalkoztatja és tanácsot kér. Ez egy viszonylag fiatal szakma, így ilyenkor nem lepődöm meg. Szó szerint a coach edzőt jelent, így sportedzők is nevezik így magukat. Láttam már olyan cégtáblát is, hogy life coaching – életviteli tanácsadás. De mi is számomra a coaching?

A coach abban támogat, hogy megtaláld a saját célod és megoldásod. Az ügyfelek azért jönnek el, mert van egy olyan terület az életükben – munkahelyen, vagy magánéletben –, ahol nem találják a helyüket, célt akarnak találni, vagy van egy céljuk, amelynek megvalósításában bizonytalanok. A cél pontosítása gyakran az első coaching ülések során történik meg. Rendszerint azt mondom az ügyfelemnek, hogy coachként tudom őt segíteni, biztosítom a célhoz vezető út folyamatát, ugyanakkor az ügyfél valósítja meg azokat a lépéseket, amelyeket megbeszéltünk, az eredményt nem érhetem el helyette. Hasonlít a helyzet a sziklamászásra, ketten vagyunk: az ügyfél, aki mászik és a coach, aki biztosít. A mászó keresi az utat, köztes biztosító pontokat helyez el, a coach pedig nem engedi, hogy leessen és esetenként fel is kiabálhat, ha a saját helyzetéből olyasmit lát, ami támogató lehet. Álljon itt egy idézet Mick Cope-tól is, akinek módszertana szerint tanultam és gyakorlom a coachingot: „A coach feladata: segíteni másoknak, hogy segíthessenek önmagukon.”

 

A coach a szakmai eszköztára mellett a személyiségével is dolgozik. Fontos, hogy a coach tud jól kérdezni és meghallgatni, képes különféle személyiségű emberekkel szót érteni, értő figyelemmel jelen lenni az üléseken. Persze vannak módszertanok, van egy eszköztár, amelyet tanultam és bővítek, de ezt nem használhatom automatikusan. Nem az a cél ugyanis, hogy „jól megszereljem” az ügyfelem. Nem feltétel, hogy a coach mélyen ismerje azt a területet, amely a coaching témája. Ha mégis előfordul, hogy szaktudással rendelkezik egy olyan témakörben, amely megjelenik az alkalmakon, akkor is egyeztetni fog veled arról, hogy átléphet-e a tanácsadó, vagy mentor szerepébe. Volt már olyan eset, hogy az ultrafutó, vagy jóga tapasztalataim hasznosnak bizonyultak, de először mindig arra vagyok kíváncsi, hogy az ügyfél fejében milyen megoldások vannak.

A coaching megoldás és eredményközpontú. A coaching az ügyfél jelen helyzetéből indul ki és gyakran 6-10 alkalmas, néhány hónapos folyamat. Előfordul, hogy nagyon konkrét cél és határidő esetén (például konkrét sportcél) egyetlen alkalom is hatásos lehet. A múlt tapasztalatait olyan mértékben használjuk fel, amennyiben a cél megvalósítását szolgálja, tehát nem kezdjük részletesen elemezni a gyerekkori traumákat. Olyan megoldást keresünk együtt, amely a megvalósítást követően hosszú távon önállóan fenntartható. Számomra, mint coachnak, az a siker, ha egy idő után nincs már rám szükség.

Az ügyfél és a coach önkéntesen és kölcsönösen elköteleződik a coaching folyamat véghezvitelére. Azaz, nincs olyan, hogy a főnököd, vagy házastársad az egyetértésed nélkül coachingra küld. Olyan is előfordul, hogy a coach különböző okokból nem vállalja a közös munkát. Lehet, hogy az első, ismerkedő ülés után nem érzi azt, hogy eredményesen együtt tudnátok dolgozni, vagy azt gondolja, hogy a helyzet túlmutat a coaching lehetőségein és saját kompetenciáin, inkább terápiát igényel. Megtörténhet az is, hogy az ügyfél által hozott célt nem tekinti etikusnak – bankrablásra nem coacholunk :-). Viszont ha nem ez a helyzet, akkor közösen kialakítjuk az együttműködés kereteit (időtartam, gyakoriság, helyszín, stb.) és elkezdjük a munkát.

A coaching alapja a bizalom, az őszinteség, a pozitív, támogató légkör. Coachként abban hiszek és azt is tapasztalom, hogy az ügyfél mindennel rendelkezik, amely ahhoz kell, hogy megoldja a helyzetet, akkor is, ha ez jelenleg nincs a felszínen. Bízom az ügyfélben és a folyamatban. Ha kialakul és elmélyül közöttünk egy bizalommal teli és támogató kapcsolat, ez segíti azt, hogy az ügyfélben felszínre kerüljenek olyan gondolatok, gondolatok mögötti érzések, értékek, hiedelmek, amelyeket tudatosítania és – amennyiben úgy dönt – áthangolnia érdemes, mielőtt cselekvésbe kezdene.

A coaching egyre szabályozottabb.  Rengeteg manapság a coachképzés, ezeket viszonylag egyszerű elvégezni. Az alapképzést követően sok gyakorló coach, így én is, módszertanilag folyamatosan továbbképzi magát, foglalkozik saját működésével és nehézségeivel, szupervízióra jár. Mivel kutató alkat vagyok – dolgoztam is kutatóként –, fontos nekem a nemzetközi kitekintés, az angol nyelvű irodalom és kutatási eredmények ismerete is. Az egyik nemzetközi coach szervezet, amely jelen van Magyarországon, az EMCC (European Coaching és Mentoring Council).  EMCC tagságom segíti azt, hogy információhoz jussak, inspirálódjak, szakmai rendezvényeken vegyek részt. Bár nem jelent garanciát a sikerre, érdemes lehet rákérdezni arra, hogy milyen háttere, végzettsége van annak a szakembernek, akivel dolgozni kezdesz.

Share This