06 20 471 1030 ooravecz@gmail.com

Jóga

"A jóga az elme módosulatai feletti uralom." Patanjali Jóga Szútrák, I/2.

A klasszikus jóga-alapmű, Patanjali Jóga Szútrái szerint a jóga végső célja az elmetartalom uralása, összekapcsolódás saját magunkkal. Egy átlagos nyugati ember inkább a jóga testgyakorlataival kezd ismerkedni – én is így tettem. 

Kezdő óráimon lépésről lépésre gyakoroljuk a jógapozíciókat, miközben észrevétlenül erősödsz, hajlékonyabbá válsz és fejlődik a testtudatosságod. Az órák végén a relaxációban megtapasztalod, milyen egy kicsit “nem-csinálni” valamit. A gyakorlás közben tudatosabbá válik a légzésed, képessé válsz gondolataid megfigyelésére. Ekkor nagyobb teret kaphatnak a légző-, koncentrációs és meditációs gyakorlatok, amelyek az elme edzésének eszközei.

Hiszem, hogy a jóga minden helyzetben gyakorolható, különleges eszköz igény nélkül. Egyszerű gyakorlatokat az irodában ülve, de akár a postán sorban állva is lehet végezni. A rendszeres gyakorlás segít a stressz kezelésében, tudatosabbá és nyugodtabbá válsz a mindennapokban, így támogatja céljaid elérését. A csoportos órák mellett egyéni konzultációkkal is segítem az önálló gyakorlást.

Share This